Bij opa en oma

Geschreven maart 7th, 2013 door je Oma

opa

Oma en opa wonen in een gezellig huisje te midden van een heleboel weilanden. Om het huisje is een groot grasveld en een sloot. Natuurlijk staat er voor de sloot een hek zodat niemand er in zou kunnen vallen. Aan de rand van het grasveld is een meertje met een stijger. Aan die stijger ligt een boot. Die boot is van opa want opa gaat regelmatig een dagje het meer op om te vissen.

Op het grasveld rond het huis staat een kippenhok of liever gezegd, een kippen villa. Deze heeft opa, samen met Jan gemaakt en er wonen 6 kippen in die elke dag een heerlijk vers eitje leggen. Elke ochtend mag Sofie samen met oma de eitjes uit het hok halen. De kippen kennen Sofie ondertussen wel en vinden het helemaal niet erg als zij het hok binnenkomt. Sofie mag zelfs een eitje onder de kip vandaan halen zonder dat de kip boos wordt. Wel tokkelt de kip dan een beetje maar dat is meer zo van, brrrr Sofie je hebt koude handen.

Opa heeft in het grasveld ergens achter in de tuin, een heel groot rond gat gegraven want daar moet de trampoline in komen die oma besteld heeft. Sofie en Jan kunnen bijna niet wachten tot die er is maar oma heeft gezegd dat het nog wel een paar dagen kan duren met de post. Dus gaan Jan en Sofie wat anders doen vandaag, maar wat?

Wat zullen ze nu eens gaan doen?

Ze mochten deze zomervakantie wel 2 hele weken bij oma en opa logeren en pappa en mamma gingen dan samen op vakantie. Chunky en Minoes mochten ook mee naar opa en oma. Minoes vond het in het begin maar niks want ze moest aan een touwtje omdat ze bang waren dat ze weg zou lopen. Nou dat doet Minoes dus niet want er is voor een poes Minoes zoveel te beleven op het erf van opa en oma dat 2 weken zelfs te kort is om alle muizen en alle kippen de schrik op het lijf te jagen. Chunky vond het ook helemaal geweldig en rende constant rondjes rond het kippenhok. Maar dat vond oma niet leuk want dan zouden de kippen geen eieren meer leggen vertelde ze. Dus Jan en Sofie hielpen Chunky om zich een beetje rustig te houden en aan de kippen te wennen en de kippen aan Chunky.

Vandaag was het super mooi weer en er was geen wolkje aan de lucht. Misschien zouden Jan en Sofie oma zover krijgen dat ze in het meer mochten zwemmen? Samen gingen ze naar omatoe die druk in huis bezig was met de bedden verschonen. Oma had op het erf een hele hoge paal staan met daaraan 2 touwen oma noemde het een roop-paal en de touwen heette roop. Daar hing oma de was in maar niet met knijpers hoor, neeeeee, oma draaide het tussen de touwen in. Zo handig als ze dat deed. Daarna trok oma de was helemaal omhoog in de paal en kon er niemand meer tegenaan lopen en was het binnen een uurtje droog en heerlijk fris.

Sofie en Jan vroegen aan oma of ze mochten zwemmen in het meer en oma vond dat een heel goed plan en ging op zoek naar hun zwemspullen. Maar wat bleek nou? Mamma had vergeten om hun zwemspullen mee te geven. En nu? Het badpak van oma was veel te groot voor Sofie en de zwembroek van opa kon Jan wel 3x in dus dat was geen optie. Oma dacht heel eventjes na en zei toen; dan zwemmen jullie maar lekker in je ondergoed, geen probleem dat wassen we wel weer.

JAAAAA Jan en Sofie wisten niet hoe snel ze zich uit moesten kleden en rende snel naar opa. Opa, opa, opa we mogen van oma in ons ondergoed zwemmen kom je ook mee opa? Wie er het eerste is… kom op opa rennen!!! Rennen? Zei opa? Nou eueueh gaan jullie maar vast ik kom er zo aan hoor ik rook eerst nog even mn sigaartje op

Comments are closed.