Sofie

Geschreven april 1st, 2012 door je Oma

Zomaar in ene is ze er, je kleine zusje Sofie. Heel eigenwijs 4 weken te vroeg.

Dat was even schrikken zeg! Oma werd ‘s morgens 27 maart om ongeveer half zes door je pappa gebeld met de vraag of ik wou komen om voor jou te zorgen want je mama moest eventjes naar het ziekenhuis omdat je zusje zich aankondigde.

Dus oma, hoppa, uit bed en eerst eens even een kop koffie genomen en ff bijkomen van de schrik. Toen snel, snel aankleden en in de auto. Dat viel ff tegen zeg!!! Overal FILE!!! en daar had oma helemaal geen tijd voor hoor ze moest zo snel mogelijk naar jou toe verdikkeme. Maar de lange rijen auto’s trokken zich daar helemaal niks van aan hoor het bleef file file file… oh BAH!

Eindelijk na ruim 3 uur in de auto te hebben gezeten was oma aangekomen in het ziekenhuis in Purmerend, snel snel oma naar boven…. Hè, hè oma was er pfieuw…. Je mamma zat heerlijk in bed en je pappa zat er naast, op een stoel dan he, niet bij mamma op bed hoor en jij was niet eens verbaasd dat oma er was. Heeej Oma en je straalde.

Oma hoorde het hele verhaal aan van je mamma en kreeg het idee dat het toch niet zo’n vaart zou lopen dus ging ik met jou lekker naar beneden om een ballon te kopen. eentje voor je mamma en eentje voor jou. Je mamma kreeg een lachende bloem en jij kreeg een poes minous. Helemaal blij gingen we weer naar boven en jij gaf heel trots de bloem ballon aan je mamma.

Na een tijdje te hebben gezeten en gekwebbeld met je mamma en pappa en jou ging jij met je pappa naar huis. Tja en oma kon ook niet veel meer doen dus is die ook naar jullie huis gegaan.

Je mamma mocht een nachtje in het ziekenhuis blijven slapen dan konden ze haar eventjes in de gaten houden.

Je vond het gezellig dat oma er was en je kletste de oren van oma d’r hoofd maar dat vond oma helemaal niet erg hoor, gezellig juist. Na jouw middag dutje zijn we weer eventjes op visite gegaan naar je mamma in het ziekenhuis en heb je een heerlijk ijsje op die eigenlijk voor mamma was bedoeld maar ach dat mag wel voor een keertje.

‘S avonds heeft oma eten gekookt en jouw lekker in badje gedaan, pappa heeft je een verhaaltje voorgelezen en toen ben je heerlijk gaan slapen.

De volgende ochtend om half acht heb je oma wakker gemaakt. Oma lag in het bedje van jouw pappa en mamma en had ook heerlijk geslapen. Wat ontzettend leuk om door jouw gekwebbel wakker te worden gemaakt 🙂 Oma was, bijna, meteen weer fit, Pappa heeft jou aangekleed en daarna is oma zich ook gaan aankleden en we zijn je mamma op gaan halen.

Maar wat was dat nou? Mamma had nog steeds een dikke buik en er lag nog helemaal niets naast mamma in het ziekenhuis bed. Wat vreemd, en toch mocht mamma weer naar huis. Het zal jou een worst wezen dacht je bij jezelf als ik maar mijn mamma terug heb.

Die ochtend is je pappa ook weer naar zijn werk gegaan om centjes te verdienen voor jouw spaarpot en hebben je mamma en ik heerlijk even in het zonnetje gezeten terwijl jij aan het fietsen was.

‘S middags hebben we met z’n drieën een lekker tukkie gedaan, alhoewel…. JIJ niet! Jij was de kast op je kamer aan het leeghalen. Oma en mamma hoorde jou wel rommelen maar dachten; ooh die valt straks wel in slaap… Nou NEE dus.

Oma is er toen maar uit gegaan en heeft samen met jou je kast weer opgeruimd. Kasten zijn voor kleertjes en spulletjes en niet voor Jan om in te zitten en in te spelen!

Na een broodje te hebben gegeten zouden is je mamma lekker even een rondje gaan lopen met Chunky en daarna zouden we wat boodschapjes gaan doen.

Maar je mamma voelde zich niet helemaal veilig dus toen is oma alleen boodschapjes gaan doen. Jammer hoor dat je niet mee was gegaan want er was een leuke kleine kermis op het plein bij DEEN in de Weidevenne. Oma had ook nog even snel een heel klein ieniemienie pakje gekocht voor je kleine zusje die nu toch wel snel zou komen,…. toch?

Toen oma weer terug was zag ze aan jouw mamma haar gezicht dat het nu echt tijd was om weer terug te gaan naar het ziekenhuis.Jouw mamma belde je pappa op dat die zo snel mogelijk weer terug moest komen en oma belde het ziekenhuis op dat jouw mamma weer terug kwam.

Snel zijn we in de auto gestapt, jouw mamma had snel het stoeltje van jou over gezet in de auto van oma. Alleen kon ze hem niet meer vastmaken maar dat was niet zo heel erg want we zetten jou gewoon in het stoeltje met de veiligheid gordel om je heen.

Oma was een beetje zenuwachtig hoor en reed zo snel en zo voorzichtig mogelijk naar het ziekenhuis. Daar aangekomen mocht mamma lekker op een bedje liggen en er werd, bijna, gelijk gevraagd of ze nog iets wou eten. Mamma had niet zo’n trek maar bestelde toch maar want wie weet hoelang het nog zou duren?

Nou, mamma heeft er niets van gegeten hoor, JIJ wel hahaha je at zonder morren de broccoli en de aardappels bijna allemaal op. Gelukkig maar want oma wist niet hoelang ze hier nog moest wachten op je pappa want het was wel spits dus dat kon nog wel eventjes duren.

Net, toen jij het al behoorlijk zat begon te worden, stapte je pappa binnen,… gelukkig. Oma trok jouw jasje weer aan en nog ff mamma een kus en een knuffel gegeven en toen ben je met oma mee gegaan naar huis. Daar wachtte opa “kiekiek” ons al op en was heel benieuwd hoe het allemaal gegaan was. Oma heeft alles verteld over je mamma en het ziekenhuis en daarna mocht jij nog heel eventjes buiten op de fiets. Na ongeveer een uurtje was je toch wel erg moe geworden en besloot oma om je in badje te gaan doen en naar bedje te brengen. Oma trok je jasje uit en je schoentjes en zetten één voet op de trap toen…… telefoon!!! Jouw pappa aan de lijn….. Of we NU naar het ziekenhuis wilde komen want je zusje was geboren!!! Dus HOPPA, jasje weer aan, schoentjes weer aan. Je snapte er helemaal niks van, wat een rare oma zeg. Eerst alles uit en nu alles weer aan? Onderweg heeft oma haar uiterste best gedaan om jou wakker te houden en dat is ‘r gelukt ook :). We hebben heel veel geoefend om je zusjes naam te zeggen. SOFIE!

Toen we bij het ziekenhuis aan kwamen zijn we eerst een heeeeeele grote ballon gaan kopen voor je zusje en jij mocht hem geven. Liftknopje ingedrukt en daar gingen we weer, naar boven, naar mamma en pappa en,… Sofie.

Sofie,geboren op 28 maart om 18:51 uur

Comments are closed.